Project Autoluw Amsterdam

Een regelmatig terugkerende opdrachtgever van FitValue is de gemeente Amsterdam. Onze medeoprichter Adrie van Hoekelen werkt in opdracht van deze gemeente momenteel als Programmamanager Openbaar Vervoer. Hij baant zich een weg tussen de wensen en eisen van alle partijen die belang hebben bij de organisatie van het openbaar vervoer in Amsterdam. Zijn doel is het aantrekkelijk maken van het gebruik van het openbaar vervoer, zodat onze hoofdstad een autoluwe stad kan worden.

Als programmamanager doet hij dit door zich op te werpen als een spin in het web voor alle maatregelen omtrent het openbaar vervoer. De uitdaging binnen deze opdracht zit vooral in het feit dat het openbaar vervoer niet op zichzelf staat. Zo moet rekening gehouden worden met onder andere toegankelijkheid, luchtkwaliteit, fietsers, de diverse doelgroepen die gebruik maken van het openbaar vervoer (toeristen, gezinnen, studenten, werknemers, etc.) en natuurlijk de vervoerders zelf. Als Programmamanager Openbaar Vervoer is het niet aan Adrie om bijvoorbeeld de luchtkwaliteit van de stad te verbeteren, maar hij moet binnen zijn werkzaamheden wél rekening houden met dergelijke thema’s. Wanneer zero emissie bussen regelmatig moeten opladen, heeft dat consequenties voor de doorstroming van het openbaar vervoer en voor de afspraken die gemaakt worden met de vervoerders. Gezinskortingen en tickets voor openbaar vervoer in combinatie met Amsterdamse attracties zijn fantastische ideeën om het openbaar vervoer financieel aantrekkelijk te maken, maar het GVB moet dit wel kunnen realiseren.

Het is dus aan Adrie om te inventariseren wie zich met welke thema’s bezighoudt en daar één lijn in aan te brengen. Wat zijn de consequenties voor het openbaar vervoer en hoe we gaan we daarmee om? Adrie coördineert, regelt budget en zorgt ervoor dat mensen het oppakken. Van beleid naar realisatie.

meer projecten:

Buiksloterham, aanpak bodemverbetering kavel 18, 19
Buiksloterham, aanpak bodemverbetering kavel 18, 19
Ramon Kuiper werkt als Omgevingsmanager voor de gemeente Amsterdam aan het project Buiksloterham. De gemeente realiseert op...
Programma Wervengebied Utrecht
Programma Wervengebied Utrecht
Gabriëlle de Goede werkt als Assistent Omgevingsmanager voor de Gemeente Utrecht aan het Programma Wervengebied. De historische...
Herstel Vesting Muiden
Herstel Vesting Muiden
Binnen de gemeente Gooise Meren werkt Bert IJmker momenteel mee aan het project “Herstel Vesting Muiden”. In...
Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse.