Ambtelijk Opdrachtgever Gemeente Haarlem

Dennis is begin februari 2022 gestart bij de gemeente Haarlem in de rol van Ambtelijk Opdrachtgever op de Afdeling BBOR (Beheer en Beleid Openbare Ruimte). Als opdrachtgever sta je aan de basis van nieuwe projecten, heb je een adviserende rol aan de Wethouders, stuur je procesmanagers aan en verzorg je coaching. Daarnaast ben je de verbindende factor tussen beleid, onderhoud en realisatie.

Wat is de basis van je rol?

Kort gezegd ben je van de prille start tot oplevering betrokken bij de projecten. Je start met het opstellen van een projectopdracht waarin het “Wat” beschreven wordt. Ook onderdelen als budget, financiële verantwoordelijkheid, inzet van medewerkers, noodzaak van bijvoorbeeld Participatie staan hierin beschreven. Met deze Projectopdracht gaat de organisatie verder, startende met een Plan van Aanpak, ophalen van de eisen en wensen, vervaardigen ontwerpen en uiteindelijk het realiseren en opleveren van het project. Dit zijn belangrijke stappen die parallel mede door de Opdrachtgever door het bestuurlijk proces wordt geloodst.

Als opdrachtgever houd je verder zicht op de voortgang. Binnen Haarlem doen we dat mede door de GROTIC methodiek (Geld, Risico’s, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit) toe te passen. Eventuele grote issues, besluiten en het verkrijgen van bepaalde kredieten worden besproken in de staf en eventueel door de Wethouder meegenomen naar de Raad ter besluitvorming.

Wat is de grootste uitdaging van deze rol?

De mensen die mij kennen weten dat ik met name als techneut mijn carrière heb doorlopen. Dit is een rol waar je vaak in detail weet wat er gaande is. De laatste 10 jaar pakte ik steeds meer rollen, verantwoordelijkheden en taken op. Nu in de rol van Ambtelijk Opdrachtgever ben ik meer op hoofdlijnen bezig, meer strategisch aan de slag en ben ik nauw betrokken bij het bestuurlijke proces.

Het is super leerzaam om ook deze zijde van projecten mee te maken en dan met name nu aan de voorkant van een project. Ik raad het iedereen aan om ook eens aan de andere kant van de tafel te gaan zitten; alleen dan begrijp je waar beide partijen druk mee zijn en welke verschillende uitdagingen op hun pad komen.

Mijn carrièrepad wordt uitgestippeld bij FitValue, waar ik begeleiding krijg om te groeien en kansen als deze in vertrouwen kan aangrijpen. Ik blijf mezelf ontwikkelen en ben zo van waarde voor zowel FitValue als Gemeente Haarlem.

meer projecten:

Bronvermelding "Foto: Dura Vermeer/Jorrit Lousberg" bij publicatie verplicht.
De Ruijterkade - Amsterdam
Collega Sjors Ebbeling werkt als omgevingsmanager aan meerdere projecten voor Dura Vermeer. De Ruijterkade in Amsterdam is één...
1702026837194 (1)
De Houthaven - Amsterdam
Op vrijdag 1 december gaf Ronald Kleine (teammanager Projectmanagement Stedelijke Planning bij Sweco) het team van FitValue een...
Ontwerp zonder titel (1)
Netuitbreiding Noord-Holland
Eva Blokker werkt sinds april 2022 als strategisch omgevingsmanager bij netbeheerder TenneT. Als netbeheerder van Nederland en...
Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse.