Millenials in werk

Onlangs zag ik deze TEDTalk van Simon Sinek over “ Millenials in the workplace” (https://www.youtube.com/watch?v=hER0Qp6QJNU) . Het vooroordeel is dat wat ze willen is: zitzakken, gratis eten en een maatschappelijk doel. Maar zelfs als dat allemaal aanwezig is, missen ze toch vaak ‘iets’. Simon geeft daar 4 verklaringen voor:

  • Door de manier waarop ze opgevoed zijn (‘als je iets wil kan je het krijgen’), hebben ze relatief laag zelfvertrouwen en is werken ineens een ‘harde wereld’.
  • Als een generatie zijn ze opgegroeid met een social media verslaving. In puberteit hebben ze niet geleerd in tijden van stress dit met vrienden te bespreken, maar om hun toevlucht te nemen tot een verslavend middel.
  • Alles is meteen beschikbaar: series op Netflix, dates via Tinder. Ze hebben niet geleerd om te wachten op iets wat ze willen, er is meteen bevrediging voor behoefte. Maar tevredenheid in werk is langzaam! Je kan niet binnen 5 maanden iets groots bereiken.
  • Omgeving: in grote bedrijven, waar het meer om getallen gaat dan om de mensen, worden millenials niet goed begeleid in het omgaan met bovenstaande factoren. Ze krijgen er niet meer zelfvertrouwen van, ze leren niet de sociale vaardigheden om om te gaan met teleurstellingen, en ze leren niet het geduld op te brengen om lang aan iets te werken.

Dit zette me aan het denken over hoe we het bij FitValue anders willen doen. Natuurlijk kunnen we bovenstaande factoren niet veranderen, maar we kunnen er wel op een goede manier mee omgaan. Want wij voelen een verantwoordelijkheid om jonge mensen op een goede en verantwoordelijke manier op te leiden tot toppers in hun vakgebied. Dat betekent niet alleen inhoudelijke vakkennis bijbrengen, maar ook kijken naar de persoon. Wat past bij je? Wat heb je nog te leren als persoon, niet alleen als werknemer? En hoe kunnen wij je daarbij helpen?

Coaching is daar een belangrijk onderdeel van, maar net zo belangrijk is wat je dan met een jeukwoord ‘cultuur’ noemt, maar wat eigenlijk is: hoe we met elkaar omgaan. We zijn geïnteresseerd in hoe je weekend was, wat je sportieve doelen zijn voor dit jaar en welk boek op je nachtkastje ligt. Want die zaken zeggen ook iets over wie jij bent, hoe je geïnspireerd raakt, en wat wij daar als organisatie aan kunnen bijdragen zodat we en waarde toevoegen, maar ook fit blijven.

Spreekt dit je aan? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Met vriendelijk groet, Adrie

Recent nieuws:

Lessen uit een silotransport
Lessen uit een silotransport
In november ging het mis toen tijdens een vaartransport met een 22 meter hoge silo de beweegbare...
Hersens kraken over openbaar vervoer
Hersens kraken over openbaar vervoer
Een half jaar geleden startte programmanager OV Adrie van Hoekelen (V&OR) in Amsterdam. Hij wil een spin...
Mijn eerste dagen bij FitValue
Mijn eerste dagen bij FitValue
Mijn eerste dagen bij FitValue zitten erop… het leek mij leuk om mijn ervaring te delen via...
Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse.