Waarde creëren voor het Ingenieursbureau

In september ben ik begonnen bij FitValue. Momenteel ben ik als contractmanager UAV-GC gedetacheerd bij het Ingenieursbureau (IB) van de gemeente Amsterdam. Hier ben ik onderdeel van het team Kademuren dat ervoor moet zorgen dat er in 2019 een raamcontract voor het vernieuwen van kademuren kan worden aanbesteed. Het raamcontract moet ertoe leiden dat er jaarlijks twee km kademuur wordt vernieuwd. De opdracht is om verschillende redenen een hele uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan een groot aantal stakeholders, de complexe omgeving waarin er gebouwd moet worden en de grote schaal van de scope. Al deze factoren bieden mij de ruimte om mijn opgebouwde expertise in te zetten, en vooral ook verder te ontwikkelen.

Om mijn opdracht goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat ik weet hoe de organisatie is opgebouwd en waar ik de benodigde informatie kan vinden. Dat het werken bij het IB van de gemeente Amsterdam nieuw voor mij is, maakt dit lastig. Ik ben ingehuurd om een bepaalde rol uit te voeren en producten te leveren. Veel tijd om zelf alles uit te vinden of te ontwikkelen heb ik niet. Om toch snel te kunnen schakelen en een goed beeld te krijgen van de belangrijke interne stakeholders en processen, zet ik mijn voelsprieten uit en houd mijn oren en ogen open. Hier kan ik heel goed met mijn collega’s van FitValue over sparren en bij mijn collega’s van het ingenieursbureau stel ik vragen zoals; ‘Wie weet veel van dit onderwerp?, Wie heeft hier eerder iets mee gedaan?’

Ik betrek de mensen bij mijn project die de werkprocessen en sleutelfiguren in de organisatie goed kennen. Denk bijvoorbeeld aan een collega die op basis van UAV-GC een kademuurvernieuwing heeft aanbesteed. Wie zijn dat? Met welke collega is het werk uitgevoerd? Wat zijn de ervaringen? Wat zouden zij weer doen of wat kon beter? Of ik voer een gesprek met een directievoerder die eerder onder een soortgelijk project een kademuurvernieuwingsproject heeft gedaan. De informatie die ik op deze manier ophaal pas ik toe of vorm ik om tot een  passend idee voor mijn huidige opdracht.

Het delen van de opgedane kennis in mijn team vind ik belangrijk. Dat is een belangrijk aspect dat bijdraagt aan het succesvol doorlopen van het project en het behalen van de teamdoelstelling. Ik zorg er tevens voor dat ik bij de bron terugkoppel wat ik met zijn of haar informatie heb gedaan. Van daaruit krijg ik weer advies waarmee ik verder kan.

Op naar de volgende stap in het succesvol afronden van de opdracht en Value creëren voor het ingenieursbureau.

Met vriendelijk groet, Jain

Recent nieuws:

Lessen uit een silotransport
Lessen uit een silotransport
In november ging het mis toen tijdens een vaartransport met een 22 meter hoge silo de beweegbare...
Hersens kraken over openbaar vervoer
Hersens kraken over openbaar vervoer
Een half jaar geleden startte programmanager OV Adrie van Hoekelen (V&OR) in Amsterdam. Hij wil een spin...
Mijn eerste dagen bij FitValue
Mijn eerste dagen bij FitValue
Mijn eerste dagen bij FitValue zitten erop… het leek mij leuk om mijn ervaring te delen via...
Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse.